Saturday, 30 April 2011

Pil Perancang Keluarga

Soalan:

Saya berusia 24 tahun, berkahwin dan mempunyai seorang cahaya mata.

Saya mengambil pil perancang sebaik saja anak saya berusia tiga bulan sehingga kini.  Sudah beberapa kali saya menukar jenis pil perancang atas saranan pihak klinik desa.

Namun selepas bertukar kepada pil perancang jenis xxxx, saya dapati air kencing saya sangat kotor, berbau kurang enak dan kekuningan, tidak seperti sebelumnya.

Selain itu, sejak akhir-akhir ini saya sukar untuk membuang air besar.  Kadangkala sehingga seminggu saya tidak buang air besar dan apabila dapat melakukannya, saya mengalami sembelit dan tidak lawas.

-      Harian Metro (4 April 2011)

Walaupun soalan puan ini dijawab oleh doktor pakar yang lebih arif, saya juga ingin kongsikan kepada puan ini dan juga anda di luar sana saranan saya yang lebih mudah.

Untuk anda yang ingin merancang kehamilan, saya syorkan anda mengambil pil Herba Maharani. 

Herba ini mempunyai dwi fungsi.  Samada anda ingin menjarakkan kehamilan ataupun anda ingin hamil setelah sekian lama tiada cahaya mata.

Bagaimana?  Sila hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Bagi anda yang mengalami sembelit dan kurang untuk ke tandas, saya syorkan anda untuk mengambil Lacto-lite.

Lacto-lite bertindak sebagai serampang dua mata.  Selain anda akan lebih kerap ke tandas (bukan cirit birit), ia juga akan menyebabkan anda kehilangan berat badan anda secara tidak langsung.

Dan, sudah semestinya kedua-dua di atas akan lebih efisien kesannya dengan pemakaian set lengkap korset Premium Beautiful.

Anda ingin tahu lebih lanjut mengenai satu, dua atau ketiga-tiga produk terbaik ini?  Hubungi saya di 012-3045395 atau jika anda malu untuk berbicara, e-mail sahaja saya di anuar_salmiah@yahoo.com.  Semudah itu!







Thursday, 28 April 2011

Lelaki Boroi

Berisiko hidapi DIABETES, ANGIN AHMAR juga SAKIT JANTUNG.

Ambil inisiatif untuk mengetahui tentang Indeks Jisim Badan (BMI) anda. 

Bagaimana nak kira?  Berat anda (kilogram) dibahagikan dengan ketinggian anda (meter). 

Tiada kalkulator? Di side bar sebelah kanan blog ini ada widget untuk mengira BMI anda.  Masukkan saja berat dan tinggi anda, secara automatik anda akan dapat keputusannya.

Masyarakat selalu membayangkan bahawa orang yang berperut buncit itu adalah orang yang gemuk.  Itu memang tidak dapat dinafikan, tetapi orang yang KURUS juga ramai yang berperut buncit.

Penyakit yang selalu dikaitkan dengan perut buncit adalah penyakit jantung.  Tetapi tahukah anda bahawa risiko penyakit yang lebih mudah dijangkiti adalah penyakit DIABETES dan masalah KOLESTEROL?

Wahai anda para lelaki…. Anda tidak mampu untuk mengawal pemakanan anda seharian?

Worries no more!!!!

Anda boleh memakai Premium Beautiful WAIST NIPPER yang akan menyembunyikan buncit anda dan dalam masa yang sama juga mengawal kuantiti makanan yang diambil oleh anda.  Ianya akan membakar lemak perut anda tanpa anda sedari.

Untuk kesan yang lebih efektif, makanlah LACTO-LITE yang kaya dengan Pre-biotik juga Pro-biotik dalam menjaga usus anda.

Dalam sehari pakailah selama lapan jam dan minum air 8 gelas.  Tak susah, bukan?

Anda tidak perlu risau untuk ditertawakan oleh rakan-rakan anda.  Ini kerana pemakaian Waist Nipper tidak akan membuatkan anda kelihatan ‘alien’ dan pelik secara luaran.  Tambahan pula set Premium Beautiful adalah dicipta 70% untuk kesihatan dan hanya 30% untuk kecantikan.  Oleh sebab itu, ianya adalah korset yang unggul di negara ini!








012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Wednesday, 27 April 2011

Usus Mengembang

Tahukah anda bahawa usus besar dan usus kecil manusia menjangkau lebih 20 kaki panjang!

Cuba bayangkan keadaan abdomen perut yang terpaksa menampung semua usus itu jika keadaan usus sudah tidak normal lagi.

Asalnya usus kita yang hanya sebesar ibu jari tangan telah membesar hingga menjadi sebesar ibu jari kaki atau mengembang hingga sebesar lengan!

Pengembangan ini boleh berlaku pada bahagian-bahagian tertentu ataupun secara keseluruhannya.  Jika semua usus berada dalam keadaan mengembang maka seluruh ruangan abdomen badan berada dalam keadaan padat.

Pada pandangan di luar, perut kelihatan buncit.  Tapi ia membuncit bukan kerana lemak di bawah perut tetapi kerana isi perut telah penuh dan padat.

Usus yang kembang memberi peluang untuk penyimpanan najis dengan lebih banyak. 

Sebenarnya keadaan usus mengembang ini adalah antara punca masalah sembelit dan angin hingga mengakibatkan timbunan mukoid tersimpan lama dalam tubuh.

Lacto-lite adalah jawapan terbaik untuk anda yang mengalami sembelit dan angin di dalam tubuh.  Mengandungi probiotik yang diperlukan oleh usus.  Ramai yang telah berpuashati dengan produk ini!!!





012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Tuesday, 26 April 2011

Tak Perlu Berahsia

Anda ada membaca entri ini?

Memang kita kadangkala berasa tidak selesa dan rimas dengan segala macam soalan yang dikemukakan oleh doktor.

Tapi ketahuilah, segala informasi itu diperlukan oleh mereka untuk mendiagnos apa penyakit yang di alami oleh anda.

Anda memang tidak sepatutnya berahsia dengan doktor anda.  Diagnos yang tidak tepat tentang penyakit anda, akan membawa musibah jika doktor memberikan anda rawatan yang sebaliknya berkenaan penyakit anda dan akibatnya penyakit itu akan berpanjangan yang secara tidak langsung akan membawa kepada penyakit yang lain pula.

Anda seharusnya memberitahu doktor antaranya:-

§  Jenis vitamin atau supplemen yang diambil
Seiring dengan perubahan masa, kita amat peka dengan pengambilan segala macam vitamin dan supplemen yang diperlukan oleh tubuh.  Sebenarnya ada di antara vitamin dan supplemen tersebut tidak diperlukan oleh tubuh anda.  Atau mungkin anda mengambilnya dengan dos yang berlebihan dari yang diperlukan oleh tubuh.  Jadi jujurlah dengan doctor agar mereka boleh memberikan saranan tentang apa yang diperlukan dan berapa banyak yang perlu diambil.

§  Perokok atau peminum alkohol
Rokok dan alkohol sememangnya diketahui tidak baik untuk kesihatan tubuh badan manusia.  Jadi, memberitahu doktor tentang kuantiti yang diambil oleh anda pasti membantu doktor untuk memberikan saranan yang sepatutnya.

§  Stres atau tertekan
Stres amat mempengaruhi kesihatan diri anda.  Berterus teranglah dengan doktor jika anda melaluinya.

§  Sejarah keluarga
Memang ada sesetengah penyakit yang diwarisi secara faktor keturunan.  Jika ada, beritahu doktor anda terutama sekali doktor yang anda anggap sebagai doktor keluarga kerana ianya amat berguna di masa akan datang jika anda mendapat sebarang penyakit.

§  Ada anggota tubuh yang tidak berasa selesa
Mungkin ada sesetengah orang berasakan tidak selesa pada bahagian tertentu badan anda.  Dan anda rasa ianya adalah sesuatu yang amat remeh.  Ketahuilah bahawa sesuatu yang anda anggap remeh itu mungkin dapat membantu kesihatan anda dari menjadi lebih teruk lagi.





012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Bio Aura Hi-Tech Water System - Part III


Periksa penapis A (penapis seramik)
dari semasa ke semasa.


Pusingkan penapis A (bersama bekas lutsinar)
mengikut arah LAWAN JAM
dan angkatnya ke atas.


Tarik penapis seramik ke atas
secara perlahan-lahan dari bekas lutsinar.


Bersihkan permukaan seramik
dengan berus lembut di bawah air mengalir.


Masukkan semula penapis seramik
secara perlahan-lahan ke dalam bekas lutsinar.


Tutupkan bekas lutsinar dengan
penutupnya dan masukkan semula
ke dalam unit Bio Aura.


Ketatkan penapis A mengikut ARAH JAM. 
Biar tapisan air mengalir sekurang-kurangnya
selama 5 minit sebelum menggunakannya semula.





012-3045395

Monday, 25 April 2011

Pengakuan Seorang Duda

Terbaca saya dalam majalah Mingguan Wanita di ruangan Pengakuan Duda.

Sepasang suami isteri bercerai dek kerana isterinya terlalu obses untuk kurus.

Obses yang teruk hingga mengabaikan tanggungjawab terhadap anak, suami serta rumahtangga.  Anak kecil tidak disusukan malahan dimarahi, makan pakai suami tidak dipeduli, urusan rumahtangga terabai tidak terurus.  Pagi pergi ke gim untuk bersenam, petang pula ke kelas aerobik.

Si suami berbelanja hingga Rm25 ribu semata-mata kerana si isteri ingin sangat untuk kurus.  Hinggakan membawa kepada pertengkaran yang membuatkan si isteri mencabar si suami supaya menceraikannya.  Dan apa yang diminta, dikotakan.  Maka dengan lafaz cerai itu, robohlah satu masjid yang dibina dengan alasan yang tidak sepatutnya.

Wahai para isteri di luar sana…..  Kenapa perlu anda menghabiskan masa di luar rumah? 

Itu semua tidak perlu!

Pakailah korset Premium Beautiful yang lengkap.  Tanpa perlu berhabis duit sehingga Rm25 ribu, hanya Rm2400 (tidak sampai 1% sahaja) sekali seumur hidup…  Malahan ada jaminan dan boleh di baikpulih jika ada kerosakan.

Apa yang perlu anda lakukan hanyalah memakai set lengkap Premium Beautiful (3 keping).  Pakai minimum 8 jam sehari dan minum 8 gelas air sehari.  Anda tak sempat memakainya di waktu siang?  Pakailah di waktu malam sewaktu anda tidur, tiada masalah…. Tiada alasan…

Di hujung minggu, tika anda sibuk dengan urusan rumahtangga yang perlu dibereskan (terutama sekali untuk para isteri yang bekerja), pakailah ia kerana dengan teknologi Akwatek dan Akwadyne nya, ia adalah cukup selesa untuk anda tanpa perpeluhan melampau.

Kuasa regangan 360 darjah nya membolehkan anda bergerak dengan mudah tanpa ada kesan lipatan seperti sesetengah korset jenama lain.

Sinaran Infrared Ray yang ditenun sulam di antara bebenang korset tidak akan mudah jatuh walaupun korset direndam dan dibasuh berulang kali tidak seperti jenama lain yang FIR nya di suntik secara bintil-bintil ke korset.

Anda boleh menghabiskan masa anda atau hujung minggu anda tanpa perlu keluar rumah.  Kini, segalanya adalah lebih mudah untuk anda! Serta lebih banyak masa untuk keluarga juga….

Hubungi saya di 012-3045395 atau di anuar_salmiah@yahoo.com untuk pertanyaan tentang bayaran ansuran bulanan.  Cepat kerana ianya adalah terhad….






SEGMEN: Ben Cari Blog Baru Lah


  1. Letak header ni  sebab tanda rasmi penyertaan korang ..
  2. Tajuk : BEN CARI BLOG BARU LAH dan linkkan kepada entri ini ...
  3. Ni wajib tulis yer...  5 blog baru yang korang suka dan 5 blog lama yang korang suka jugak .. Senang jer kan ? Blog Lama:- Red Mummy, Hanis Haizi, Ben Ashaari, Khai, Cik Mat Gebu.  Blog Baru:- Mak Dara, Ujang, Ira, From Me To You, Liza

Tu je la.. pastekan ke ruangan komen entri ni .. Tutup ? KUL 11.57 MALAM INI : 25/4/2011

Nota kaki dari BA: Kalau sudi , promotekan la sekali undian aku tu yer .. Bulan pilihanraya neh.. hehehe.. TQQQQQ... Untuk itu, sila klik di sini.....




 

Sunday, 24 April 2011

Bio Aura Hi-Tech Water System - Part II


Penapis A : Ceramic
ð Liang yang bersaiz 0.9 micron mencapai tahap penapisan sehingga 99.999%.
ð Dapat menyingkir bahan pencemar seperti karat, kotoran, pasir lumpur dan bakteria.
Penapis B : Bacteriostatic Filter Media
è Menghilangkan bau, warna, rasa, bahan pencuci dan elemen-elemen kotor yang lain.
è Mengelakkan pertumbuhan bakteria.
Penapis C : KDF + Resin + Activated Carbon Block
ð Activated Carbon Block dan penukar ion berlogam KDF memenuhi piawaian US EPA dan FDA National Safety Standards
ð Dapat menapis unsur logam berat, klorin, pencemar kimia, mengawal kestabilan air, bakteria dan rumpair.
ð Unsur Resin pula melembutkan molekul air dan mempunyai kesan untuk menghasilkan bahan-bahan mineral.
Penapis D : Silver Carbon Block
è Memenuhi Piawaian Keselamatan Antarabangsa.
è Memiliki fungsi penyerapan yang tinggi, berupaya untuk menyerap atau menyingkirkan unsur logam berat, bahan-bahan radioaktif, bahan kimia dan racun serangga.
Penapis E : Bio-Micro Ball
ð Teknologi penukar tenaga memecahkan kelompok molekul air yang besar kepada kelompok yang lebih kecil supaya diserap dengan senang oleh tubuh badan manusia.
ð Meningkatkan kapasiti air untuk membekalkan kandungan oksigen.
Penapis F : Nano Ceramic Ball + Bio-Micro Ball
è Penstabil tenaga berteknologi Nano mengekalkan dan menstabilkan kandungan tenaga dalam saiz molekul air yang kecil untuk tempoh masa yang panjang.
è Berupaya menyelaraskan sifat air lebih cenderung kepada beralkali yang baik untuk tubuh badan, menggalakkan metabolisme, mengaktifkan sel-sel badan untuk menguatkan imunisasi dan fungsi detoksifikasi.






012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Saturday, 23 April 2011

Bio Aura Hi-Tech Water System - Part I


Dengan mengaplikasi kan teknologi nano dalam sistem penapisannya, Bio Aura Hi-tech Water System berfungsi untuk membersih, mengalkali dan memberi tenaga kepada air yang diminum secara optimum.

Penggunaan Teknologi Nano

ü Digunakan dalam pelbagai industri seperti perubatan, teknologi maklumat sehingga ke bidang elektronik dan komputer.

ü Contoh: Sekeping disket berteknologi nano mampu menyimpan jumlah maklumat sehingga 10,000,000 kali ganda berbanding disket biasa.

ü Membuktikan bahawa Teknologi Nano bukan sahaja meningkatkan kualiti produk, malahan turut menambahkan kapasiti dan kebaikannya serta dapat mengurangkan pembaziran.

Keberkesanan Teknologi Nano dalam Bio Aura Hi-tech Water System

Ø Menghasilkan komponen bersifat Nano dan kandungan oksigen yang tinggi, menggalakkan pertumbuhan sel-sel badan yang sihat

Ø Kandungan bio-tenaga yang berganda, meningkatkan keaktifan sel-sel tubuh badan

Ø Molekul-molekul yang bersaiz nano menambahkan lagi keberkesanan penyerapan nutrien

Ø Membekalkan kekayaan bahan-bahan mineral dan nutrien untuk keperluan kesihatan badan

Ø Sistem penapisan air yang lebih efektif menghapuskan unsur-unsur toksin, bakteria, klorin dan logam-logam berat supaya air selamat di minum

Ø Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, menjadikan air lebih sedap diminum

Ø Kualiti air bertenaga meningkatkan metabolisme, melancarkan sistem peredaran darah dan memperkuatkan sistem imunisasi badan

Ø Nilai pH yang cenderung kepada beralkali setara dengan keperluan badan.  Amalan minum air Bio Aura dapat memberikan kesan terapi terhadap susuk badan yang berasid

Ø Menjamin kecantikan dan kehalusan kulit serta kesegaran makanan
 
Ciri-ciri Bio Aura Hi-tech Water System

Ä Rekaan yang mesra penyelenggaraan – menukar dan membersih lebih mudah dengan sistem “pusing dan kunci”.

Ä Pemasangan yang senang – disertakan dengan alat gentian untuk kesesuaian jenis paip rumah pengguna

Ä Penutup penapis berwarna – boleh dikenalpasti dengan warna yang berbeza

Ä Saiz penapis yang lebih besar – membekalkan kandungan yang lebih tinggi dan menjamin keberkesanannya

Ä Sesuai untuk kegunaan – rumah, pejabat, kilang dan kedai-kedai makan

Ä Pengiktirafan – Kualiti air yang bertaraf dunia





012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Thursday, 21 April 2011

10 Tips Untuk Anda

Elak makan secara berlebihan

o  Makan dengan perlahan
Makan terlalu cepat membuatkan anda cenderung makan berlebihan.

o  Ambil nafas
Bila duduk di meja makan dan perlahan-lahan ambil makanan.  Ini membuatkan anda sedar apa yang ada di atas meja dan apa yang sedang dan akan anda nikmati.

o   Beri perhatian
Perhatikan bentuk makanan dan komposisi warna hidangan di samping anda menikmati rasanya.

o   Selesaikan setiap kunyahan
Pastikan bahagian yang anda sedang kunyah telah habis ditelan, barulah anda ambil bahagian yang lain untuk dimakan.

o   Potongan kecil
Melambatkan masa anda makan agar memberi peluang kepada tubuh memberi signal anda sudah kenyang.

o  Aktiviti lain
Makan sambil buat aktiviti lain seperti menonton tv, bekerja atau membaca tidak memungkinkan anda untuk memerhatikan serta menikmati makanan dengan sebaiknya.

o  Kawal kuantiti
Makanan yang anda ambil terutama sekali bila makan di restoran.

o  Gantikan ukuran pinggan
Pinggan yang kecil mudah kelihatan penuh dan banyak.

o  Tunggu waktu
Tunggu 10 hingga 20 saat sebelum anda menyuap makanan seterusnya.  Jika sudah kenyang, hentikan makanan.

o  Pakai korset Premium Beautiful
Pemakaian korset PB akan membuatkan anda secara automatik kurang mengambil kuantiti makanan.





012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Aktiviti di Malam Hari

Setiap malam jumaat rabu, kami ada kelas IMP di B32.

Aikkk.... buat bisnes pun nak pegi kelas ke?  Ini yang malas ni....

Kelas ini adalah kelas di mana para pemimpin berkongsi kisah-kisah mereka dari mula hingga berjaya.

Mengajar semua biz partner apa-apa sahaja yang ingin mereka tahu secara direct.  Tak perlu tercari-cari siapa yang mahu mengajar dan siapa yang mahu di ajar.  Ini kerana setiap pemimpin pasti ada cara dan cerita mereka yang tersendiri.

Tak kisahlah anda dari group CDM yang mana satu, tapi yang pasti, jika anda dari group B32, semuanya pasti akan dikongsi bersama tanpa ada rahsia.

Anda nak tahu maksud IMP tu?  Nak tahu rahsia para pemimpin hebat di B32?  Marilah bersama saya untuk sesi yang amat menyegarkan dan meriangkan di B32.  Takde tension-tension, best!





012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Tuesday, 19 April 2011

Far Infrared Ray (FIR) - Part IV

 
v Korset Premium Beautiful di perbuat daripada fabrik yang mengandungi serbuk Bio-ceramic yang sangat halus dan ditenun sulam menjadi benang.

v Fabrik berteknologi tinggi – Akwatek dan Akwadyne – menggunakan teknologi tinggi hasil gabungan penyelidikan global pakar saintis Amerika Syarikat, Jerman, Eropah, China, Jepun dan Taiwan.

v Bio-ceramic yang digunakan dalam penghasilan FIR dalam Premium Beautiful terdiri daripada bahan-bahan galian mineral yang bernilai tinggi.

v Bio-ceramic ini sangat micro (halus) dan diukur dalam skala nano.  Ianya disemai ke dalam benang fiber yang diregang dan diputar berulang kali hingga boleh ditenun sulam.

v Oleh kerana ia terlalu micro, bila ianya disemai dalam fiber, ia tidak akan jatuh atau hilang semasa merendam, membasuh atau membilasnya.

v Pemakaian korset Premium Beautiful yang bersentuhan dengan kulit, secara automatiknya akan melepaskan gelombang tenaga FIR atau sinaran inframerah jarak jauh yang bergelombang electromagnet 6-15 micron (sama dengan ukuran gelombang dalam badan manusia).

v Waist Nipper Premium Beautiful sangat sesuai untuk bayi yang mendapat penyakit kuning dan juga untuk kaum lelaki yang buncit.




UBM: Assignment 2

Keputusan assignment 1 dah diterima... Sekarang ni adalah masa untuk buat assignment 2 pulak...

Sunnah Nabi.
  • Nyatakan 3 sunnah Nabi yang anda tahu. Huraikan dengan lengkap apakah kebaikan sunnah2 tersebut terhadap pengamalnya.

Seperti yang kita tahu sunnah2 nabi memberikan manfaat kepada pengamalnya. Apa yang kami mahu kita dapat berkongsi satu maklumat yang diluar dugaan. Kebaikan disebalik sunnah tersebut. fakta2 yang membuatkan kita semua "wow!"

syarat2 Entri ini :




  • Linkkan ke entri assignment ini
  • Letak banner assignment di atas.
  • Yang tidak membuat assignment 1 juga boleh turut serta sebab #kamisemuasama
  • tarikh tutup khamis 11.59 pm
  • Letakkan link entri anda di ruangan komen entri ini.


Kami akan menilai dari segi huraian anda. Entri perkongsian ini bukanlah sekadar Copy paste. Pastikan huraian melalui kajian anda menarik dan mudah difahami. Jangan gopoh membuat assignment ya!
Entri yang terbaik akan diumumkan. Selamat mencuba semua. Sambil berblog kita beramal.




Dahhh... itu saja... Cepat pi buat dan submit sebelum due date...




012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com

Monday, 18 April 2011

Bahaya Pakai Korset

Iye ke?

Sebenarnya tidak!

Menurut Dr. Zulkornain Ahmad, doktor perubatan Am dari Hospital Pakar Senawang,

“Jika ia melibatkan kawasan dibawah paru-paru atau diafragma, himpitan atau pengetatan yang berlaku disitu tidak mendatangkan apa-apa masalah.  Ini kerana organ-organ di kawasan itu bersifat sangat fleksibel dan boleh beralih.  Semasa proses pembedahan di kawasan perut juga, organ-organ boleh ditolak-tolak.  Ruangnya juga agak luas, ia bukan terletak di kawasan yang sempit.”

- Akhbar KOSMO, Ahad 07/11/2010.

Nahhhh….ianya memang ternyata tidak membahayakan, kan?  Kalau tidak masakan ada juga doktor yang menjadi pengedar korset Premium Beautiful dan berjaya!  Malahan dapat melancong, tabung kereta, dan segala macam insentif yang dijanjikan oleh syarikat.

Hubungi saya di 012-3045395 / anuar_salmiah@yahoo.com untuk segala maklumat lanjut samada mengenai korset Premium Beautiful atau untuk menjadi biz partner yang berjaya.