Tuesday 18 January 2011

Garam Buluh


Terdapat 3 jenis Garam Buluh yg dikeluarkan oleh Hai-O Marketing.

Pertama > Bamboo Salt Cooking - digunakan dlm masakan pengganti kpd garam biasa.

Kedua > Bamboo Salt Drinking - diambil sebagai minuman. Sekali sehari.

Ketiga > Bamboo Salt Capsule - dlm bentuk kapsul. 2 kaspul setiap kali, 2 kali sehari.

~ 100% garam buluh organik

~ diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea sejak 1300 tahun

~ garam laut dimasukkan ke dalam buluh berusia 3 tahun dan ditutupi tanah liat yg diperolehi dr kedalaman 20m

~ buluh dibakar berulangkali dlm relau bagas pd suhu 1000-1500 c dgn menggunakan pokok pine

~ proses pembakaran berulangan pd suhu tinggi dpt menyingkirkan toksin & logam berat garam laut

~ pd masa sama, garam laut menyerap semua elemen mikro drp buluh, tanah liat dan pokok pine.


Kelebihannya
= kaya dgn bahan mineral dan elemen mikro spt Magnesium, Kalsium dan Kalium

= Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan

= menyeimbangkan nilai pH badan supaya cenderung beralkali lemah (pH darah badan yg sihat adalah antara 7.35-7.45). Dgn ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dpt mencegah jangkitan penyakit

= mempunyai anti oksidan yg tinggi

= mengekalkan keseimbangan ion badan

= meneutralkan toksin dan menyahtoksin dgn cepat

= mengekalkan keseimbangan nutrien badan

= memperkuatkan metabolisme

= tiga kali ganda lebih efektif dr garam biasa utk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi.


Anda boleh membuat pilihan utk salah satu cara pengambilan garam buluh. Pd isteri2 yg rajin memasak di rumah, pengambilan garam buluh dlm masakan menggantikan garam biasa adalah amat2 disyorkan. Pd yg lain, anda boleh pilih utk bancuh dan minum ataupun boleh ambil kapsul jer....


Hubungi saya di


ataupun boleh sms di

012-3045395

dan anda akan dihubungi semula.


No comments: